چه بیماری هایی با اوزون درمانی درمان می شوند؟

اوزون درمانی به نوعی از روش درمانی گفته می شود. که در آن از گاز یا محلول اوزون برای درمان و تسکین درد استفاده می شود. این روش درمانی جزو شاخه پزشکی جایگزین محسوب می شود. در اوزون درمانی یا اوزون تراپی از گاز اوزونی که توسط دستگاه مخصوصی از اکسیژن به دست می‌ آید، استفاده می ‌شود. و وارد بدن می شود. میزان غلظت گاز اوزون توسط پزشک تعیین می شود اما به طور کلی بین 20 تا 50 میکروگرم باید باشد. گاز اوزون دارای خواص مختلفی است که از جمله آن‌ ها می ‌توان به خاصیت ضد التهاب بودن، ضد درد بودن و اثرات رژنراتیو (ترمیمی) آن اشاره کرد. در ادامه با ما هراه باشید تا به پاسخ این سوال که چه بیماری هایی با اوزون درمانی درمان می شوند؟ بپردازیم.

 

چه بیماری هایی با اوزون درمانی درمان می شوند؟

اوزون تراپی برای درمان چه بیماری‌ هایی استفاده می ‌شود؟

مشکلات تنفسی

اوزون تراپی باعث افزایش سطح اکسیژن روی بدن می شود و با کاهش استرس و فشار به ریه ها کمک می کند تا راحتتر تتنفس کنند. این روش درمانی باعث بهبود کیفیت زندگی و توانایی ورزش کردن در افراد مبتلا به افراد معتاد و سیگاری نیز می شود.

آسم

آسم به نوعی بیماری تنفسی است. و باعث ایجاد التهاب در ریه می شود. انجام منظم اوزون تراپی باعث کاهش التهاب در خون و تنظیم استرس اکسیداتیو می ‌شود. و این مسئله سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

دیابت و درمان زخم ناشی از آن

اوزون تراپی در افراد مبتلا به زخم پا دیابتی تا حدود زیادی به بسته شدن زخم و کاهش خطر بروز عفونت کمک می ‌کند.

اختلالت در سیستم ایمنی

کسانی که دچار اختلال در سیستم ایمنی بدن خود هستند، می توانند با اوزون تراپی تا حدودی از این بیماری جلوگیری کنند. چرا که این روش درمانی تا حدود زیادی به تحریک سیستم ایمنی کمک می‌ کند.

مشکلات قلبی

تحقیقات نشان می دهد که اوزون درمانی توانسته برای افرادی که دچار مشکلات قلبی هستند نتیجه بخش باشد. و باعث جلوگیری از عروق کرونر و سکته قلبی می شود.

اختلالات دستگاه گوارش

درمان هپاتیت C مزمن، سیروز کبدی و زخم های ناشی از دستگاه گوارش می توانند توسط اوزون درمانی درمان شوند.

درمان انواع سرطان

البته اوزون به تنهایی در معالجه سرطان موثر نمی باشد. بلکه با استفاده از اوزون سلول های بدن تقویت شده و به روش معالجه اصلی سرطان کمک می نماید.

دیابت

اوزون درمانی می تواند به کاهش عوارض دیابت کمک کند. این روش با افزایش سطح اکسیژن در خون و بافت ها، به بهبود زخم های دیابتی و کاهش خطر عفونت کمک می کند.

 عفونتها

اوزون درمانی می تواند به مبارزه با عفونت های باکتریایی، ویروسی و قارچی کمک کند. این روش با افزایش سطح اکسیژن در بدن، به کاهش رشد و تکثیر میکروارگانیسم های مضر کمک می کند.

روماتیسم و آرتریت

اوزون درمانی می تواند به کاهش التهاب و درد در مفاصل کمک کند و برای افرادی که از روماتیسم و آرتریت رنج می برند، مفید باشد.

مزایای اوزون درمانی

اوزون درمانی یا اوزون تراپی یک روش درمانی است که از گاز اوزون (O₃) برای بهبود و درمان بیماری ها و مشکلات مختلف استفاده می کند. این روش مزایای متعددی دارد که در ادامه به طور کامل توضیح داده می شود:

تقویت سیستم ایمنی بدن

اوزون درمانی میتواند سیستم ایمنی بدن را تحریک کند و به افزایش تولید گلبول های سفید خون کمک کند. این امر باعث می شود بدن بهتر بتواند با عفونت ها و بیماری ها مبارزه کند.

کاهش التهاب و درد

اوزون درمانی به کاهش التهاب و درد در مفاصل و بافت ها کمک می کند. این روش برای افرادی که از بیماری های التهابی مانند آرتریت رنج می برند، مفید است.

 

چه بیماری هایی با اوزون درمانی درمان می شوند؟

 

بهبود گردش خون

اوزون درمانی می تواند به تمیز کردن عروق و بهبود گردش خون کمک کند. این امر باعث میشود اکسیژن و مواد مغذی بهتر به بافت ها و اعضای بدن برسند.

افزایش سطح اکسیژن در بدن

اوزون درمانی با افزایش سطح اکسیژن در خون و بافتها، به بهبود عملکرد سلولها و بافت ها کمک می کند. این امر می تواند به بهبود انرژی و کاهش خستگی کمک کند.

مبارزه با عفونتها

اوزون درمانی می تواند به از بین بردن باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها کمک کند. این روش برای درمان عفونت های مزمن و مقاوم به درمانهای دیگر مفید است.

بهبود زخمها و جراحات

اوزون درمانی می تواند به تسریع فرایند بهبود زخم ها و جراحات کمک کند. این روش با افزایش سطح اکسیژن در بافت ها، به بهبود سریع تر زخم ها و کاهش خطر عفونت کمک می کند.

تنظیم هورمون ها و آنزیم ها

اوزون درمانی می تواند به تعادل در تولید هورمون ها و آنزیم ها کمک کند. این امر می تواند به بهبود عملکرد سیستم های مختلف بدن کمک کند.

پیشگیری از سرطان

اوزون درمانی با خنثی سازی جهش های سلولی می تواند به پیشگیری از برخی انواع سرطان کمک کند.

فواید اوزون برای بدن

اوزون (Ozone)، که به شکل گاز طبیعی با فرمول شیمیایی O₃ وجود دارد، در درجه اول به عنوان یک محافظ در برابر اشعه‌ های مضر فرابنفش خورشید شناخته می‌ شود. با این حال، استفاده از اوزون در پزشکی و درمان ‌های خاص نیز مورد بررسی قرار گرفته است. فواید بالقوه اوزون برای بدن در موارد خاص عبارتند از:

  • بهبود سیستم ایمنی بدن به این صورت که اوزون می ‌تواند باعث تحریک سیستم ایمنی شود. در برخی درمان ‌ها، اوزون درمانی به بدن کمک می‌ کند تا پاسخ ‌های ایمنی مناسبی ارائه کند.
  • اوزون توانایی از بین بردن باکتری، ویروس‌ و قارچ‌ ها را دارد. این ویژگی در درمان عفونت ‌ها و زخم‌ ها مفید است.
  • اوزون می‌ تواند به بهبود جریان اکسیژن در بدن کمک کند. این موضوع در بهبود زخم‌ ها و بازیابی بافت‌ ها مفید است.
  • در برخی مطالعات، نشان داده شده که اوزون درمانی می‌ تواند. تعادل بین رادیکال‌ های آزاد و آنتی ‌اکسیدان ‌ها را برقرار کند و از آسیب‌ های ناشی از استرس اکسیداتیو جلوگیری نماید.
  • همچنین اوزون این قابلیت را دارد که با گسترش رگ‌ های خونی کوچک ‌تر، به بهبود گردش خون کمک کند، که این مسئله تاثیر بسزایی در سلامت قلب و عروق دارد.
  • اوزون در برخی موارد برای بهبود کیفیت پوست، کاهش التهاب و حتی درمان آکنه استفاده شده است. و همچنان کشفیات جدیدی از مزایای این روش درمانی بدست می آید.

البته ناگفته نماند که، بسیار مهم است اوزون به شکل مناسب و تحت نظر متخصصین و پزشکان استفاده شود. اگرچه اوزون فواید زیادی دارد اما استفاده نادرست از آن می ‌تواند مضر باشد، زیرا در مواردی استنشاق اوزون برای ریه ‌ها و سیستم تنفسی آسیب ‌زا می باشد.

اوزون درمانی در چند جلسه انجام می شود؟

یکی از سوالاتی که پاسخ به آن بسیار حائز اهمیت است این است که اوزون درمانی در چند جلسه انجام می شود؟

در واقع تعداد جلسات اوزون درمانی بسته به نوع بیماری، شدت آن و پاسخ بدن بیمار به درمان متفاوت است. معمولاً این درمان در چندین جلسه انجام می ‌شود که ممکن است بین ۳ تا ۱۲ جلسه متغیر باشد. جلسات معمولاً به صورت هفتگی یا هر دو هفته یک بار برنامه‌ ریزی می ‌شوند.

پزشک معالج پس از ارزیابی وضعیت بیمار و نیازهای خاص او، تعداد دقیق جلسات را تعیین می ‌کند.

 

کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر احمد محمود آبادی

تکارتراپی،ارتوکین،اوزون تراپی

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *