متخصص طب فیزیکی در تهران

متخصص طب فیزیکی در تهران پزشکی است که در درمان بیماری های غیرجراحی یعنی درمان مشکلات عضلانی، استخوان ها، مفاصل، رباط و تاندون تخصص کامل دارد. هدف این شاخه از علم پزشکی بازگرداندن تحرک، عملکرد و کیفیت و کارایی عضلات به حالت قبل از بیماری است. متخصصان این رشته از روش های وسیعی همچون برنامه های فیزیوتراپی، الکترومیگرافی و توانبخشی برای تشخیص و درمان آسیب های جسمی و معلولیت ها استفاده می کنند. در برخی شرایط نیز مجبور به انجام اقدامات تهاجمی مانند تزریق اپیدورال با هدایت فلوروسکوپی و تزریق با هدایت سونوگرافی می شوند. در این مقاله به بررسی کامل روش های درمانی طب فیزیکی می پردازیم.

 

متخصص طب فیزیکی در تهران

کاربرد طب فیزیکی

کاربردهای طب فیزیکی بسیار گسترده است و به طیف گسترده ای از شرایط پزشکی و آسیب ها می پردازد. برخی از کاربردهای رایج طب فیزیکی عبارتند از:

درمان درد 

طب فیزیکی می تواند به کاهش درد و بهبود عملکرد در طیف گسترده ای از شرایط دردناک کمک کند، از جمله درد ناشی از آسیب، جراحی، آرتروز، بیماری دیسک و سایر شرایط.

توانبخشی پس از آسیب یا جراحی

طب فیزیکی می تواند به افراد کمک کند تا پس از آسیب یا جراحی عملکرد خود را بازیابی کنند. این شامل کمک به بهبود دامنه حرکتی، قدرت و هماهنگی است.

درمان بیماری های عصبی

طب فیزیکی می تواند به افراد مبتلا به بیماری های عصبی کمک کند تا عملکرد خود را بهبود بخشند. این شامل کمک به بهبود تعادل، هماهنگی و قدرت در افراد مبتلا به سکته مغزی، ام اس و سایر شرایط عصبی است.

درمان بیماری های اسکلتی عضلانی

طب فیزیکی می تواند به افراد مبتلا به بیماری های اسکلتی عضلانی مانند آرتروز، فیبرومیالژیا و سایر شرایط کمک کند. این شامل کمک به کاهش درد، بهبود دامنه حرکتی و بهبود عملکرد است.

علاوه بر این، طب فیزیکی برای پیشگیری از آسیب ها و بهبود کیفیت زندگی افراد در هر سنی استفاده می شود. به عنوان مثال، فیزیوتراپی می تواند به افراد کمک کند تا در سنین بالاتر قدرت و انعطاف پذیری خود را حفظ کنند و از افتادن جلوگیری کنند.

بنابراین می توان گفت طب فیزیکی یک روش درمانی موثر و ایمن است که می تواند به افراد کمک کند تا از درد و محدودیت ناشی از آسیب یا بیماری خلاص شوند. اگر با درد یا محدودیت در عملکرد خود دست و پنجه نرم می کنید، متخصص طب فیزیکی در تهران می تواند به شما کمک کند.

طب فیزیکی چیست

طب فیزیکی و توانبخشی (PM&R) یک رشته پزشکی تخصصی است که به پیشگیری، تشخیص، درمان و توانبخشی بیماری ‌های مختلف می ‌پردازد. متخصصان طب فیزیکی و توانبخشی، که به عنوان فیزیوتریست نیز شناخته می‌ شوند، از طیف وسیعی از روش ‌های درمانی برای کمک به بیماران در بهبود عملکرد و کاهش درد استفاده می‌ کنند.

برخی از روش ‌های درمانی رایج مورد استفاده در طب فیزیکی عبارتند از:

  • تمرینات درمانی
  • ماساژ درمانی
  • گرما درمانی
  • سرما درمانی
  • الکتروتراپی
  • آب درمانی

متخصص طب فیزیکی در تهران با بیماران خود برای توسعه یک برنامه درمانی فردی کار می‌ کنند که نیازهای خاص آنها را برآورده کند. برنامه درمانی ممکن است شامل ترکیبی از روش ‌های درمانی باشد.

متخصص طب فیزیکی کیست؟

فیزیوتراپیست ها و متخصصان توانبخشی پزشکانی هستند که با ارائه خدمات تخصصی، عملکرد سیستم عصبی، ماهیچه ها و استخوان های بدن را بهبود بخشیده و به افزایش  کیفیت زندگی بیماران کمک می کنند.

فیزیوتراپیست یا متخصص طب فیزیکی با استفاده از انواع متدهای درمانی همچون دارو درمانی، فیزیوتراپی و ورزش درمانی، عملکرد عضلانی و اسکلتی بدن را افزایش می بخشد و فرد را قادر می سازد تا زندگی بهتری داشته باشد و فعالیت های روزانه خود را بهتر انجام دهد.

علاوه بر این، فیزیوتراپیست می تواند به بیمارانی که نیاز به کمک دارند، کمک کند تا پس از جراحی های خاص به حالت عادی برگردند

شاخه های طب فیزیکی

درمان بیماری های مربوط به طب فیزیکی با ترکیبی از داروها، فیزیوتراپی، ماساژ ورزش درمانی و تزریق و … صورت می گیرد. به صورت کلی طب فیزیکی به سه شاخه طب فیزیکی به صورت سیستم عضلانی اسکلتی، طب الکترودیاگنوزیس و طب توانبخشی تقسیم می شود. که در اینجا هر یک را به طور اختصار بیان می کنیم.

طب فیزیکی ( سیستم عضلانی اسکلی)

در این نوع طب فیزیکی به تشخیص و درمان بیماری ها به روش غیرجراحی پرداخته می شود. متخصص طب فیزیکی با گرفتن شرح حال بیمار و معاینه فیزیکی وی و با کمک تست های تشخیصی همچون رادیوگرافی، ام آر آی، نوار عصب و عضله و … وضعیت و شرایط بیماری را تشخیص می دهد. سپس با درمان ‌های دارویی و مداخلات فیزیکی مانند ورزش ‌درمانی، ماساژ، تزریق‌ های تخصصی داخل مفاصل یا بافت آسیب ‌دیده، لیزر درمانی، اوزون درمانی و … به درمان بیمار و تسکین درد وی کمک می کند.

طب الکترودیاگنوزیس

این روش درمانی شامل راهکارهای تشخیصی بیماری های عصب و عضله است که به کمک نوار عصب و عضله پی به وضعیت بیمار می برند. از جمله بیماری ‌های شایع این روش درمانی می ‌توان به نوروپاتی ‌ها، میوپاتی‌ ها، بیماری ‌های قطع اعصاب و شبکه های عصبی، گرفتگی اعصاب، دیسک کمر و گردن، فلج اطفال، سندرم تونل کارپ، سیاتیک، خواب ‌رفتگی یا گزگز دست ‌ها اشاره کرد.

طب توانبخشی

این روش درمانی شامل مجموعه فعالیت هایی است که در جهت بهبود وضعیت بیماران انجام می شود. و هدف از این روش درمان حفظ عملکرد جسمی و روحی فرد است. این روش درمانی اغلب برای بیمارانی که دچار صدمات ورزشی، سکته مغزی، سکته قلبی و ضایعات نخاعی شده اند، کاربرد دارد.

انواع روش های درمانی طب فیزیکی

در شرایط بیماری متخصص طب فیزیکی بر سلامت عملکرد و بهبود کارایی بیمار تمرکز می کند. و روش درمانی  را براساس نیازهای بیمار انتخاب می کند. مثلا اگر بیمار یک فرد سالخورده باشد که نیاز باشد فقط به کارهای شخصی خود برسد، برنامه درمانی اش با یک ورزشکار حرفه ای متفاوت است.  در ادامه به چند مورد از روش های درمانی در علم طب فیزیکی می پردازیم.

درمان های مداخله ای ستون فقرات

درمان تزریقی به روش تصویربرداری، دیسکوگرام، تحریک نخاعی، تزریق در فضای اپیدورال، جراحی ورتبروپلاستی و … برای تسکین درد یا بی حسی اندام ها انجام می شود.

تزریق کورتیزون

کورتیزون دارویی است که برای درمان التهاب و درد انجام می شود. متخصص طب فیزیک این دارو را برای بی حس کردن اندام بدن تزریق می کند. تا درد بصورت موقت تسکین یابد. البته این درمان باید بصورت محدود انجام شود.

تکارتراپی

در روش تکارتراپی از دستگاهی که بر مبنای اصل فیزیکی خازن طراحی شده است، استفاده می‌ شود. این دستگاه قادر به تولید گرما در نواحی آناتومیک خاص درون بدن بیمار است. این روش درمانی با تحریک بافت، درد را کاهش می ‌دهد.

پی ار پی

روش درمانی فرآیند پی ار پی شامل خون گرفتن از بیمار و آماده سازی خون است تا پروتئین های ضدالتهاب به مفاصل و تاندون ها تزریق شود. پی ار پی منجر به کاهش درد، افزایش دامنه حرکتی و بهبود وضعیت بیمار می شود. این روش درمانی عمدتا در درمان آرتروز زانو انجام می شود.

اوزون تراپی

اوزون تراپی روشی سالم در درمان بیماری های عضلانی و مفصلی است. در این روش درمانی از گاز اوزون برای بافت تزریق می شود. و باعث اکسیژن رسانی به ناحیه آسیب دیده می شود. اوزون تراپی معمولا برای درمان دیسک کمر و سیاتیک استفاده می شود.

چه زمانی لازم است به متخصص طب فیزیکی مراجعه کنیم؟

مواردی که لازم است به متخصص طب فیزیکی مراجعه کنیم عبارت است از:

آسیبی که باعث ایجاد درد و کاهش عملکرد در فرد می شود.

بیماری یا ناتوانی را تجربه می کنید که عملکرد فیزیکی شما را محدود کرده و باعث درد می شود.

درد مزمن پشت، درد گردن، درد از یک آسیب فشاری تکراری و یا درد مزمن از آرتریت

سکته یا آسیب های عصبی دیگری که باعث جلوگیری از تحرک و اختلال در عملکرد فیزیکی فرد بیمار شود.

بیماری که در حال ریکاوری بعد از عمل جراحی باشد.

تشخیص بیماری توسط متخصص طب فیزیکی در تهران

متخصصان طب فیزیکی بیماری ها را براساس تکنیک هایی مانند پزشکی الکترودیاگنوزیس و نوار اعصاب تشخیص می دهند. این ابزارهای تشخیصی بسیار تخصصی به فیزیاتریست ها کمک می کند تا شرایط عصبی را که موجب درد، ضعف و بی حسی می شود، و همچنین منجر به آسیب فیزیکی مانند سندروم تونل کارپال و رادیوکولپتی در ستون فقرات می شوند را تشخیص دهند. در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر احمد محمودآبادی این تجهیزات پیشرفته فراهم است و متخصصین این شاخه از پزشکی به راحتی می توانند با استفاده از این ابزارها بیماری را در همان مراحل اولیه تشخیص دهند.

 

متخصص طب فیزیکی در تهران

ویژگی های بهترین متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

درمانگران فیزیکی و توانبخشی متخصصانی هستند که مشکلات فیزیکی و عملکردی افراد را تشخیص داده و درمان می کنند. ویژگی های بهترین پزشکان طب فیزیکی و توانبخشی را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • دانش و تجربه
  • مهارت و تعهد
  • داشتن رویکرد گسترده
  • تمرکز روی بیمار
  • امکان انجام کار گروهی
  • ارتباط موثر و خوش برخورد بودن
  • بروز رسانی دانش و اطلاعات

دانش و تجربه

یک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی باید مهارت و تجربه لازم را در تشخیص و درمان مشکلات فیزیکی و عملکردی داشته باشد. علاوه براین باید با تمرینات و متدهای مختلفی که به بهبود عملکرد بدن کمک می کند، آشنا باشد.

مهارت و تعهد

بهترین متخصصان طب فیزیکی در تهران باید مهارت کافی در زمینه تخصص خود را داشته باشند و به بهبود وضعیت بیمار متعهد باشند.

داشتن رویکرد گسترده

یک متخصص طب فیزیکی خوب باید بتواند طیف وسیعی از مشکلات فیزیکی و عملکردی را درمان کند و از انواع روش های توانبخشی استفاده کند.

تمرکز روی بیمار

پزشک توانبخشی باید تمرکز خود را روی بیمار معطوف کند و بتواند نتیجه رضایت بخشی از درمان داشته باشید.

امکان انجام کار گروهی

یک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی باید بتواند به خوبی با سایر متخصصان کار کند و در نتیجه خدمات بهتری ارائه کند.

ارتباط موثر و خوش برخورد بودن

بک متخصص طب فیزیکی خوب باید بتواند ارتباط قوی با بیماران و دیگر متخصصان درمانی برقرار کند. خوش برخورد بودن از ویژگی های مثبت متخصص طب فیزیکی در تهران است.

به روز رسانی دانش و اطلاعات

پزشکان برتر طب فیزیکی باید همواره اطلاعات و دانش خود را به روز کنند. و به دنبال روش های نوین درمانی باشند.

تاثیر متخصص طب فیزیکی در درمان بیماری

متخصصین طب فیزیکی تاثیر زیادی در درمان بیماری ها دارند که در اینجا به ند مورد از آن اشاره می کنیم:

بسیاری از متخصصان طب فیزیکی تخصص بالایی در درمان کمر درد دارند. توانبخشی در نواحی ستون فقرات از جمله مواردی است که متخصص طب فیزیکی می تواند آن را به طور حرفه ای انجام دهد. بعد از آسیب رسیدن به ستون فقرات پزشک درمان را به طور گسترده آغاز می کند.

توانبخشی بعد از آسیب های ورزشی یکی دیگر از مواردی است که متخصص طب فیزیکی می تواند به راحتی آن را انجام دهد. بعد از اینکه در هنگام ورزش دچار آسیب شده اید لازم است سریعا به پزشک متخصص طب فیزیکی مراجعه نمایید.

درمان درد عضلانی اسکلتی مزمن و تجویز دارو و فیزیوتراپی برای مدیریت درد اصلی نیز از وظایف متخصص طب فیزیک است.

هنگامی که بیمار دچار سکته مغزی می شود، تحرک آن کم می شود. در این موارد متخصصان طب فیزیکی و توانبخشی درمان را برای بیماران ارزیابی می‌ کنند و به درمان تغییراتی مانند حافظه ضعیف، تکانش گری و ناتوانی‌ های ارتباطی می ‌پردازند.

توانبخشی اعصاب و عملکرد نخاع در بیمارهایی که دچار تصادف یا صدمه بدنی شده اند و نخاع آن ها آسیب دیده است.

متخصص طب فیزیکی چه بیماری هایی را درمان می کند؟

مشکلات مفصلیف اسکلتی و عضلانی مانند آسیب به تاندون و رباط، شکستگی، پوکی استخوان، انحراف ستون فقرات، کمردرد و سایر بیماری های مربوط به اسکلت بدن انسان

بیماری های سیستم عضلانی و عصبی شامل سکته مغزی و قلبی، نوروپانی، گرفتگی عضلاتف میوپاتی، بیماری ام اس و سایر بیماری هایی که عصب بیمار را درگیر می کند.

آسیب دیدگی های ورزشی، تصادف، سوختگی، تیرخوردن و سایر آسیب هایی که در طول د.ران زندگی برای فرد اتفاق می افتد.

مشکلاتی که بعد از جراحی برای بیمار ایجاد می شود مانند ترمیم و تعویض مفاصل، قطع عضو، جراحی کمر، جراحی مغز یا تخاع، پیوند عضو و جراحی قلب

تمامی این آسیب ها و درمان آن ها در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر احمد محمودآبادی قابل درمان و بهبود است.

بهترین متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در تهران

تخصص طب فیزیکی و توانبخشی یکی از شاخه های پزشکی است که به تشخیص، درمان و پیشگیری از مشکلات و ناتوانی های جسمی می پردازد. این تخصص بر بهبود عملکرد فیزیکی و کیفیت زندگی بیماران تمرکز دارد و از روش های غیرجراحی برای مدیریت درد و ناتوانی استفاده می کند. از جمله خدماتی که دکتر متخصص طب فیزیکی ارائه می دهد، عبارت است از:

  • تشخیص و ارزیابی شامل معاینات بالینی، تست های تصویربرداری و الکترودیاگنوستیک.
  • طراحی برنامه های درمانی بر اساس نیازهای خاص هر بیمار.
  • مدیریت درد از طریق تکنیک های مختلف مانند الکتروتراپی، تزریقات تخصصی و درمان های دستی.
  • توانبخشی پس از جراحی کمک به بازگشت به فعالیت های روزمره پس از جراحی.
  • توانبخشی ورزشی برای ورزشکاران و افرادی که دچار آسیب های ورزشی شده اند.
  • توانبخشی عصبی برای بیماران با مشکلات عصبی مانند آسیب های مغزی و نخاعی.
  • فیزیوتراپی و کاردرمانی و استفاده از تمرینات و تکنیک های دستی برای بهبود عملکرد فیزیکی

با توجه به این موارد می توان گفت دکتر احمد محمودآبادی یکی از بهترین متخصص طب فیزیکی در تهران است. او با بیش از 14 سال تجربه در این زمینه، خدمات متنوعی از جمله درمان غیرجراحی کمر درد، سیاتیک، آرتروز، دردهای زانو، خارپاشنه، میگرن، تزریق ازن تحت گاید سونو، طب سوزنی، درمان های دستی و فیزیوتراپی تخصصی ارائه می دهد.

تفاوت متخصص طب فیزیکی با متخصص ارتوپدی چیست؟

تخصص طب فیزیکی و توانبخشی و تخصص ارتوپدی هر دو به درمان مشکلات اسکلتی-عضلانی می پردازند، اما رویکردها و وظایف آنها متفاوت است. در ادامه به توضیح این تفاوتها می پردازیم:

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی (فیزیاتریست)

  • متخصصان طب فیزیکی از روش های غیرجراحی برای درمان مشکلات اسکلتی-عضلانی استفاده می کنند. این روشها شامل فیزیوتراپی، کاردرمانی، الکتروتراپی، تزریقات تخصصی و تمرینات ورزشی است.
  • هدف اصلی فیزیاتریست ها بهبود عملکرد فیزیکی و کیفیت زندگی بیماران است. آنها برنامه های توانبخشی جامع و بیمارمحور طراحی می کنند تا بیماران بتوانند به حداکثر استقلال در فعالیت های روزمره دست یابند.
  • فیزیاتریستها به مدیریت دردهای مزمن و حاد می پردازند و از تکنیک های مختلف برای کاهش درد و بهبود عملکرد استفاده می کنند.
  • فیزیاتریستها اغلب با تیم های درمانی شامل فیزیوتراپیست ها، کاردرمانگران و سایر متخصصان همکاری می کنند تا بهترین نتایج را برای بیماران به دست آورند.

متخصص ارتوپدی

  • متخصصان ارتوپدی علاوه بر روشهای غیرجراحی، از روشهای جراحی نیز برای درمان مشکلات اسکلتی-عضلانی استفاده می کنند. این شامل جراحی های تعویض مفصل، ترمیم شکستگی ها و اصلاح ناهنجاری های استخوانی است.
  • ارتوپدها تخصص ویژه ای در انجام جراحی های پیچیده اسکلتی-عضلانی دارند و اغلب برای مشکلاتی که نیاز به مداخله جراحی دارند، مراجعه می شوند.
  • ارتوپدها به تشخیص و درمان آسیبهای ورزشی، شکستگی ها، آرتروز و سایر مشکلات اسکلتی-عضلانی می پردازند.
  • ارتوپدها پس از انجام جراحی، برنامه های توانبخشی و پیگیری های لازم را برای بهبود کامل بیماران ارائه می دهند.

کاربرد طب فیزیکی

کاربردهای طب فیزیکی بسیار گسترده و متنوع هستند. برخی از کاربردهای طب فیزیکی عبارتند از:

  • درمان دردهای مزمن ناشی از آسیب، بیماری یا ناتوانی
  • توانبخشی بیماران مبتلا به سکته مغزی، فلج اطفال، سرطان، اماس، پارکینسون و …
  • پیشگیری و درمان اختلالات مفصلی مانند آرتروز، روماتوئید آرتریت، اسکولیوز و …
  • درمان انواع اختلالات عضلانی مانند ضعف عضله، تنش عضله و …
  • پیشگیری و درمان تمامی اختلالات استخوانی همچون شکستگی، استئوپروز، تومورها و …
  • درمان اختلالات عصبی مانند نوروپاتی، نورالژی، سندرم تونل کارپال و …
  • پیشگیری و درمان اختلالات پوستی و تنفسی
  • درمان اختلالات قلبی و عروقی
  • پیشگیری و درمان اختلالات گوارشی مانند یبوست، اسیدیته، التهاب معده و …
  • پیشگیری و درمان بیماری های روانی و روانشناختی مانند افسردگی، اضطراب، استرس و …

روش های تشخیصی در طب فیزیکی

روش های تشخیصی در طب فیزیکی شامل روش هایی است که متخصصین طب فیزیکی و توانبخشی برای تشخیص علت و نوع اختلالات فیزیکی و ناتوانی های بیماران استفاده می کنند. برخی از این روش ها عبارتند از:

  • شرح حال و معاینه فیزیکی: این روش از مهم ترین و ارزان ترین روش های تشخیصی است که با گرفتن اطلاعات از بیمار و بررسی وضعیت فیزیکی و حرکتی او انجام می شود.
  • نوار عصب و عضله (EMG-NCS): این روش با استفاده از الکترودهایی که به پوست یا عضله بیمار متصل می شوند، عملکرد عصبها و عضلات را اندازه گیری و ضبط می کند. این روش برای تشخیص بیماری هایی مانند سیاتیک، کارپال تونل، نوروپاتی، میاستنی گراویس و … مفید است.

سونوگرافی اسکلتی-عضلانی-عصبی: این روش با استفاده از امواج صوتی فراصوت، تصویری از بافتهای عصبی، عضلانی و اسکلتی بیمار را تولید میکند. این روش برای تشخیص آسیبها، التهاب ها، تومورها، سندروم ها و … مفید است.

ام آر آی (MRI): این روش با استفاده از میدان مغناطیسی و امواج رادیویی، تصویری از بافتهای نرم بدن بیمار را تولید میکند.

این روش برای تشخیص بیماریها و آسیبهای مربوط به مغز، نخاع، اعصاب، مفاصل، دیسکها، غضروفها و غیره مفید است

سایر روشهای پاراکلینیک: این روشها شامل آزمایشات تشخیص طبی، عکس رادیولوژی، CT Scan و غیره هستند که برای تشخیص یا پیگیری بیماریهای مختلف مورد نیاز میباشند.

 

متخصص طب فیزیکی در تهران

 برای درمان کدام بیماری ها به پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی مراجعه کنیم؟

همانطور که گفتیم، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی به درمان بیماری ها و اختلالاتی می پردازد که عملکرد حرکتی و استقلال فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. برخی از بیماری هایی که می توانید برای درمان آنها به متخصص طب فیزیکی و توانبخشی مراجعه کنید، عبارتند از:

بیماری های اسکلتی عضلانی مانند:

  • آرتروز
  • پوکی استخوان
  • دیسک کمر و گردن
  • کمردرد و گردن درد
  • آسیب های ورزشی
  • پیچ خوردگی و رگ به رگ شدن
  • شکستگی ها
  • انحراف ستون فقرات (اسکولیوز)
  • بیماری های التهابی مفصلی

بیماری های عصبی همچون:

  • سکته مغزی
  • ام اس
  • آسیب نخاعی
  • فلج مغزی
  • بیماری پارکینسون
  • نوروپاتی

بیماری های قلبی و عروقی مانند:

  • سکته قلبی
  • نارسایی قلبی
  • بیماری های عروقی محیطی

بیماری های ریوی

  • آسم
  • COPD
  • فیبروز ریوی

مشکلات مربوط به تعادل و سرگیجه

  • بیماری منییر
  • افت فشار خون وضعیتی

دردهای مزمن از قبیل:

  • سردرد
  • میگرن
  • سندرم درد مزمن منطقه ای (CRPS)

مشکلات مربوط به دوران بارداری و زایمان

  • بی اختیاری ادرار
  • بی اختیاری مدفوع
  • درد سیاتیک

مشکلات مربوط به سالمندان همچون:

  • ضعف عضلانی
  • مشکلات تعادل و سرگیجه
  • افتادگی پلک

مشکلات مربوط به کودکان مانند:

  • تأخیر در رشد
  • فلج مغزی
  • دیستروفی عضلانی

در صورت داشتن هر یک از این مشکلات، می توانید به متخصص طب فیزیکی و توانبخشی مراجعه کنید.

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی با معاینه شما و بررسی علائمتان، برنامه درمانی مناسب را برای شما طراحی می کند. این برنامه درمانی ممکن است شامل تمرینات ورزشی، فیزیوتراپی، کاردرمانی، ماساژ درمانی، درمان دستی، آب درمانی، الکتروتراپی، تزریق و یا جراحی باشد.

هدف از درمان در طب فیزیکی و توانبخشی، بازگرداندن عملکرد حرکتی و استقلال فرد و بهبود کیفیت زندگی او است.

طب فیزیکی همان توانبخشی است؟

طب فیزیکی و توانبخشی دو حوزه مرتبط اما متفاوت هستند. طب فیزیکی، که به آن فیزیوتراپی نیز گفته می شود، تخصص پزشکی است که بر تشخیص و مدیریت مشکلات حرکتی و عملکردی بدن تمرکز دارد.

توانبخشی، از سوی دیگر، به فرآیندی اطلاق می شود که در آن تلاش میشود تا حداکثر عملکرد جسمی، روحی و اجتماعی فرد بیمار حفظ و بهبود یابد.

بنابراین، در حالی که طب فیزیکی بر تشخیص و درمان تمرکز دارد، توانبخشی بر بهبود و بازگرداندن عملکرد تأکید دارد و میتواند شامل خدمات مختلفی از جمله فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتاردرمانی و سایر روش های درمانی باشد.

تفاوت متخصصین طب فیزیکی با فیزیوتراپیست

متخصصین طب فیزیکی و توانبخشی، پزشکانی هستند. که بعد از گذراندن دوره پزشکی عمومی، دوره تخصصی چهار ساله در زمینه طب فیزیکی و توانبخشی را پشت سر می گذارند.

آنها به تشخیص و درمان بیماری ها و اختلالات فیزیکی و ناتوانی های حرکتی می پردازند و برای بهبود عملکرد، استقلال و کیفیت زندگی بیماران روشهای مختلفی مانند دارو، تزریق، جراحی، فیزیوتراپی، کاردرمانی، آموزش و مشاوره را انجام می دهند.

آنها به انجام تمرینهای حرکتی، ماساژ، مانیپولاسیون، الکتروتراپی، گرما و سرما درمانی، آب درمانی و … می پردازند و برای بهبود توانایی حرکتی، کاهش درد، پیشگیری و درمان اختلالات مفصلی و عضلانی بیماران روشهای مختلفی را انجام می دهند.

 

کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر احمد محمود آبادی

تکارتراپی،ارتوکین،اوزون تراپی

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *