ارتوکین درمانی

در این مقاله در خصوص ارتوکین درمانی و تفاوت آن با پی آرپی توضیحاتی ارائه می شود.

ارتوکین درمانی کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر احمد محمود آبادیتفاوت ارتوکین با پی آرپی

معمولاً ارتوکین با پی آر پی (پلاسمای غنی شده با پلاکت) اشتباه گرفته می شود. چرا که که در هر دو شیوه سرم خون در موضع درد تزریق می شود. از جمله تفاوتهای این دو روش عبارتند از:

  • در ارتوکین تراپی تمرکز فقط روی مشکلات مکانیکی در مفاصل نیست؛ بلکه در این روش التهاب که به عنوان یکی از عوامل آسیب بافتی می باشد، رفع می شود.
  • در شیوه ارتوکین درمانی برای افزایش غلظت پروتئینهای ضد التهابی به جای پلاکتها، قبل از قرار دادن در سانتریفیوژ خون فرد در انکوباتور گرم میشود.
  • در هر دو شیوه ارتوکین تراپی و پی آر پی خون بیمار گرفته میشود. اما در پی آر پی پروتئین التهابی خون گرفته می ‌شود. این در حالیست که در ارتوکین تراپی پروتئین ضد التهابی خون گرفته میشود. در نتیجه از هر دو شیوه جهت درمان به صورت ترکیبی نمیتوان استفاده نمود.

ارتوکین درمانی یکی از تکنیک های نوین برای رفع آرتروز در علم پزشکی می باشد. که توسط سازمان غذا و داروی آمریکا یا FDA مورد تأیید قرار گرفته است.

رفع آرتروز با ارتوکین به صورت هوشمند صورت می گیرد. در دنیای امروزی ارتوکین تراپی نتایج قابل توجه و مؤثری در کنترل و درمان بیماری آرتروز داشته است. با بکارگیری از روش ارتوکین تراپی می توان علائم آرتروز نظیر محدودیت های حرکات مفاصل گوناگون، درد، التهاب و تورم را در چندین جلسه به طور چشمگیری کنترل و برطرف نمود.

ارتوکین تراپی اغلب برای درمان آرتروز به کار می رود. شیوه نوین ارتوکین تراپی یک درمان مفید و مؤثر است و نتیجه مطلوب و رضایت بخشی را برای بیماران به ارمغان می آورد. کسانی که از درد ران، مفاصل شانه، زانو، گردن، مچ دست یا مچ پا در عذاب هستند با استفاده از این روش می ‌توانند این مشکل را رفع نموده یا این مشکلات را در حد قابل توجهی (برای بیمارانی که دچار آرتروز پیشرفته هستند) کنترل نمایند.

ارتوکین درمانی برای رفع سایر مشکلات مانند فتق دیسک و تنگی کانال نخاعی نیز مؤثر است که همه این موارد به تشخیص پزشک معالج بستگی دارد. کسانی که به بیماری آرتروز مبتلا هستند با مشکلات فراوانی مواجه می شوند.که ارتوکین تراپی توانسته بسیاری از این مشکلات را برطرف نماید.

تحقیقات و نتایج بسیار مطلوب ارتوکین تراپی در دنیای امروزی نشان دهنده این است که این شیوه اصلی ‌ترین و بهترین درمان برای بیماری آرتروز می باشد که ماندگاری بالایی نیز دارد. با بکارگیری از این روش دیگر نیازی به انجام جراحی دشوار تعویض مفاصل نخواهد بود مگر در صورتی که آرتروز بسیار پیشرفته و غیر قابل کنترل باشد. داروی ارتوکین برای ورزشکاران بسیار مفید بوده و دامنه حرکتی مفاصل آنها را نیز افزایش می ‌دهد.

 مراحل درمانی ارتوکین تراپی

ارتوکین تراپی نوعی روش درمانی پیشرفته جهت کاهش التهاب و درد مفاصل است که از پروتئین های ضدالتهابی موجود در خون خود بیمار استفاده می کند. مراحل درمانی ارتوکین تراپی به شرح زیر است:

  1. خونگیری: ابتدا از بیمار خون گرفته می شود. این خون در سرنگ های مخصوصی جمع آوری می شود که به تحریک تولید پروتئین های ضدالتهابی کمک می کنند.
  2. انکوباسیون و سانتریفیوژ: خون گرفته شده در شرایط خاصی انکوبه می شود. تا سطح پروتئین های ضدالتهابی افزایش یابد. سپس خون سانتریفیوژ می شود تا سرم غنی از این پروتئین ها جدا شود.
  3. تزریق: سرم آماده شده به ناحیه آسیب دیده یا ملتهب تزریق می شود تا التهاب کاهش یابد. و فرآیند بازسازی بافت آغاز شود.

این روش به ویژه برای درمان آرتروز و آسیب های ورزشی مفید است و به دلیل استفاده از خون خود بیمار، احتمال بروز عوارض جانبی به حداقل می رسد.

بیماریهای قابل درمان با ارتوکین تراپی

ارتوکین تراپی برای درمان طیف وسیعی از بیماری ها و مشکلات مفصلی و التهابی استفاده می شود. برخی از بیماری ها و شرایطی که می توانند با ارتوکین تراپی درمان شوند عبارتند از:

آرتروز

ارتوکین تراپی به طور گسترده ای برای درمان آرتروز زانو، شانه و سایر مفاصل استفاده می شود. این روش به کاهش التهاب و درد مفاصل کمک می کند و عملکرد مفاصل را بهبود می بخشد.

التهاب مفاصل

ارتوکین تراپی یک روش درمانی نوین برای کاهش التهاب و درد مفاصل است که از پروتئین های ضدالتهابی موجود در خون خود بیمار استفاده می کند. ارتـوکین تراپی به ویژه برای درمان آرتروز و بیماری های التهابی مفاصل مانند روماتیسم مفصلی مفید است و به دلیل استفاده از خون خود بیمار، احتمال بروز عوارض جانبی به حداقل می رسد.

آسیب های ورزشی

ارتوکین تراپی برای درمان آسیب های ورزشی مانند آسیب های رباطی و تاندونی به کار می رود و به تسریع بازگشت ورزشکاران به فعالیت های ورزشی کمک می کند.

دردهای مزمن مفصلی

این روش برای کاهش دردهای مزمن مفصلی که به درمان های دیگر پاسخ نمی دهند، تا حد زیادی موثر است. ارتوکین تراپی به دلیل استفاده از خون خود بیمار، احتمال بروز عوارض جانبی را به حداقل می رساند و به بهبود عملکرد مفاصل کمک می نماید.

آسیب های عضلانی و رباطی

ارتوکین تراپی همچنین می تواند به بهبود آسیب های عضلانی و رباطی کمک نموده و سرعت بازسازی بافت را افزایش دهد.

 

 

کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر احمد محمود آبادی

تکارتراپی،ارتوکین،اوزون تراپی

 

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *