کجی گردن

در این مقاله در رابطه با تورتیکولی یا کجی گردن توضیحاتی ارائه میشود.

کجی گردن کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر احمد محمود آبادیبرخلاف اکثر بیماری ‌ها که به مرور در بدن انسان ایجاد می شوند، تورتیکولی یا کجی گردن به سادگی از بیرون قابل تشخیص می باشد. والدین میتوانند هنگامی که به سر کودک خود می نگرند کجی یا انحراف آن به یک سمت را به راحتی تشخیص دهید.

باید گفت تورتیکولی بعنوان یک بیماری اکتسابی یا نوعی بیماری مادرزادی (از بدو تولد) تلقی می‌ شود. تورتیکولی عضلانی مادرزادی شایع ‌ترین نوع این بیماری می باشد. با اینکه نوزادان از زمانی که متولد می شوند دچار این بیماری هستند، امکان دارد والدین تا چند هفتگی نوزاد که وی کنترل بیشتری بر حرکات سر خود پیدا می‌ کند، این مشکل را تشخیص ندهند.

شایان ذکر است فیزیوتراپی به درمان تورتیکولی عضلانی مادرزادی کمک شایانی می کند؛ به ویژه زمانیکه این اقدامات در مراحل اولیه انجام شود. این بیماری در بعضی موارد با پلاژیوسفالی همراه است.

پلاژیوسفالی نوعی بیماری شایع و قابل درمان بوده که در آن شکل صورت و سر نامتقارن می ‌شود. این اتفاق بدین جهت روی می دهد که عوامل جاذبه بر سر به صورت نابرابر تأثیر می گذارد و سبب کجی گردن شده و موجب می گردد که صورت یا سر به یک سمت انحراف پیدا کند یا کج شود.

معمولاً تورتیکولی اکتسابی در 4 تا 6 ماهگی دوره نوزادی یا پس از آن روی می دهد. این بیماری امکان دارد به مرور یا به سرعت بروز کند. در کجی اکتسابی گردن در مقایسه با تورتیکولی مادرزادی، نشانه های عدم تقارن در صورت مشاهده نمی‌ شوند. ممکن است تورتیکولی اکتسابی خوش ‌خیم باشد و یا نشانه وجود مشکلات و بیماری‌ های جدی و خطرناک باشد. بدین جهت که دلایل ابتلا به این بیماری بسیار متفاوت است، سرعت عمل در درمان اهمیت فراوانی دارد تا کودکان به موقع تحت مراقبت و درمان قرار گیرند.

باید گفت تورتیکولی کودکان با بیماری تورتیکولی اسپاسمی که در افراد بزرگسال روی می دهد، تفاوت دارد.

 

کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر احمد محمود آبادی

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *