بیماری آرتروز گردن
بیماری آرتروز گردن : مفاصل فاست در ستون فقرات گردنی هم ممکن است دقیقاً همانند ستون فقرات کمری دچار فرسودگی شده و موجب بروز آرتروز گردن شود. آرتروز گردن و یا عارضه خرابی مفاصل گردن از جمله اصطلاحات معادلیست که برای اشاره به بیماری استئوآرتروز ستون فقرات گردنی به کار می رود.
ستون فقرات هر فردی از 24 قطعه استخوان به اسم مهره تشکیل می شود که این مهره ها روی هم قرار دارند و به یکدیگر متصل شده اند. با متصل شدن این قطعات به یکدیگر، یک کانالی در بین آنها ایجاد می گردد که وظیفه جای دادن و حفاظت از نخاع را عهده دار است. 7 مهره کوچکی که در ابتدای ستون فقرات و در قاعده جمجمه قرار گرفته اند، ستون فقرات گردنی را به وجود می آورند. در بیماری آرتروز گردن این هفت مهره کوچک گردنی درگیر می شوند.
بیشتر بخوانید: بیماری آرتروز چیست و چگونه درمان می شود؟
علائم
مهم ترین علائم آرتروز گردن عبارتند از:
- گرفتگی و درد گردن که در صبحگاه حین بیدار شدن شدیدتر است و بعد از برخاستن و حرکت کردن بهبود می یابد.
- دردی که از گردن به طرف شانه یا بین تیغه شانه ها (دندهها) در کمر منتشر می شود.
- احساس تق تق کردن گردن یا صدا دادن گردن در زمان چرخاندن آن
- درد گردن به همراه سر درد به خصوص درد در قسمت پشت سر
- درد گردن که شدت آن در اواخر شب افزایش می یابد.
دلایل و عوامل خطرزا برای بیماری آرتروز گردن
با گذشت زمان و افزایش سن، دیسک های ستون فقرات ما میزان بیشتری از آب خود را از دست داده و دچار خشکی و فرسودگی می شوند. این شرایط موجب می گردد که حجم دیسک کاهش یافته و از جای خود بیرون بزند. ممکن است مفاصل فاست در قسمت ستون فقرات گردنی هم فرسوده شده و منجر به تنگ شدن فضای مفصل در قسمت گردن شود. ضمن اینکه امکان دارد زائدههای استخوانی در دیسکها و مفاصلی که دچار این بیماری می شوند، ایجاد گردد. دیگر عواملی که می تواند خطر ایجاد درد و آرتروز گردن را بیشتر کند، عبارتند از:
- سابقه آسیب دیدگی یا مصدومیت از قسمت گردن
- مصرف سیگار
- عوامل ارثی
- فشار کاری
- استرس و افسردگی
کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر احمد محمود آبادی
بدون نظر