درمان تورتیکولی
در این مقاله در خصوص روش های درمان تورتیکولی توضیحاتی ارائه شده است.
از جمله اهداف درمان کجی ناگهانی گردن یا تورتیکولی حاد تسکین درد و کمک به کاهش گرفتگی عضلات می باشد. باید گفت روش های درمان تورتیکولی با توجه به عوامل زیر توسط پزشک تعیین می شوند:
- میزان گستردگی بیماری
- سوابق پزشکی، سن و سلامت عمومی
- میزان تحمل بیماران نسبت به استفاده از بعضی داروها و بعضی فرایندها و درمان ها
دارو درمانی
چنانچه پزشک قادر به معالجه بیماری های زمینه ای که موجب بروز تورتیکولی شده اند، نباشد، بعضی داروها را به منظور کمک به کاهش اسپاسم های عضلانی و حرکات غیرارادی تجویز می نماید. لازم به ذکر است که این داروها به کنترل درد حاصل از اسپاسم ها کمک می کنند.
فیزیوتراپی
یکی از روش های توانبخشی و درمان تورتیکولی کودکان و بزرگسالان فیزیوتراپی می باشد.
پزشک به منظور شل کردن بافت های گردن از ترکیب ماساژ ملایم سر، تراکشن و کشش غیرفعال استفاده می نماید. غالباً در کجی گردن ماهیچه استرنوکلئیدماستوئید تحت تأثیر قرار می گیرد. این عضله در انتهای میانی گردن یا استخوان کلار واقع شده است و به استخوان گرد برجسته پشت گوش متصل می شود. شایان ذکر است ماهیچه استرنوکلئیدماستوئید موجب چرخش و حرکت سر به سمت طرفین می گردد.
باید گفت فرایند درمانی بر کشش و حرکت دادن عضله استرنوکلئیدوماستوئید متمرکز است. فیزیوتراپی سخت به منظور کشش عضلات صدمه دیده در نوزادان مبتلا به تورتیکولی مادرزادی لازم است در چند ماه بعد از تولد شروع شود. باید گفت شروع سریع فرایند درمان اهمیت فراوانی دارد.
درمان دستی
بعضی تکنیک های درمان دستی نظیر دستکاری و حرکت دادن گردن موجب تسکین سریع یا طولانی مدت دردهای حاد گردن در اثر کج شدن آن می شوند.
تورتیکولی در کودکان سریع تر از افراد بزرگسال رفع می شود. همچنین حرکات کششی غیر فعال که به وسیله والدین یا پزشک انجام می شود به کشش عضلات گردن و شانه کمک شایانی می کند و منجر به کاهش اسپاسم می گردد.
کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر احمد محمود آبادی
بدون نظر