گرفتگی پا

گرفتگی پا مشکلی است که ممکن است برای هر فردی پیش آید که در آن به طور ناگهانی ماهیچه ‌های پا دردناک شده و دچار گرفتگی می ‌شود. معمولاً این عارضه در ساق پا روی می دهد و امکان دارد در سایر قسمت ‌های پا نظیر ران ها و روی پا نیز بروز کند. ممکن است بعد از رفع گرفتگی پا، فرد در پاهای خود برای چند ساعت درد داشته باشد. باید گفت سه‌ چهارم گرفتگی‌ های پا در شب و در حین خواب روی می دهد.

گرفتگی پا کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر احمد محمود آبادینشانه های گرفتگی عضلات پا

گرفتگی واقعی: گرفتگی واقعی شایع‌ ترین نوع گرفتگی محسوب می گردد و بر عضلاتی که با هم کار می ‌کنند اثرگذار می باشد. گرفتگی ‌های واقعی در اثر حرکات ورزشی شدید و یا جراحت بروز می کنند. در بعضی موارد این نوع گرفتگی ‌ها در حین استراحت نیز اتفاق می افتد که به عنوان گرفتگی ‌های شبانه شناخته می ‌شود.

انقباضات: این عارضه همانند گرفتگی‌های واقعی عضلات می باشد ولی زمان آن ‌ها طولانی ‌تر است. در زمان انقباض، عضلات سفت و عصب ‌ها غیرفعال می ‌شوند.

گرفتگی دیستونیک عضلات: گرفتگی ‌های دیستونیک هنگامی روی می دهند که عضلاتی که قبلاً منقبض نشده، منقبض می‌ شوند. اغلب گرفتگی ‌های دیستونیک به علت انجام حرکات تکراری ایجاد می شوند.

تتانی (TETANY): گرفتگی و اسپاسم عضلات امکان دارد به علت پایین بودن سطح منیزیم و کلسیم بدن ایجاد شوند. این نوع از گرفتگی موجب بی حسی یا سوزن سوزن شدن پا می شود و درد آن مشابه گرفتگی‌ های واقعی عضلات می باشد.

گرفتگی عضلات در چه مواقعی اتفاق می افتد؟

تحقیقات حاکی از این است که:

سه ‌چهارم افراد تنها در شب هنگام دچار گرفتگی عضلات می شوند.

یک‌ پنجم افراد هم در روز و هم در طول شب دچار گرفتگی عضلات می ‌شوند.

یک چهاردهم افراد تنها در روز دچار گرفتگی عضلات می‌ شوند.

دلایل بروز گرفتگی پا

در بعضی موارد، دلایل گرفتگی عضلات پا ناشناخته است. در سایر موارد، امکان دارد بیماری‌ های زمینه‌ ای با دلایل قابل ‌شناسایی دیگر موجب بروز این مشکل شود.

 

کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر احمد محمود آبادی

مشکلات پامقالات

درمان گرفتگی عضلات پادلایل بروز گرفتگی پاگرفتگی دیستونیک عضلاتگرفتگی عضلات پانشانه های گرفتگی عضلات پا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *